Kurs managera gastronomii przygotowuje uczestników do prowadzenia lokalu, który przyciąga klientów i przynosi coraz większe zyski. Ponadto pomaga w przekazywaniu biznesu młodszym pokoleniom i przygotowania ich na wyzwania branży w XXI wieku. Proponowany czas trwania szkolenia to 2 dni. Dokładny program zajęć jest ustalany ze zleceniodawcą. Propozycję bloków szkoleniowych przygotowujemy po zapoznaniu się z jego potrzebami i oczekiwaniami. Dzięki temu zajęcia pozwalają na nabycie umiejętności, które ułatwią rozwiązanie problemów, z jakimi obecnie zmaga się dane przedsiębiorstwo. Uczestnicy naszych poprzednich szkoleń z zakresu zarządzania lokalami gastronomicznymi, znacznie zmniejszyli straty finansowe w obiektów, którymi zarządzają.

Przykładowe zajęcia na kursie zarządzania gastronomią

Teoretyczno-praktyczny kurs zarządzania gastronomią przybliża uczestnikom najważniejsze zasady prowadzenia lokalu i dostosowywania działalności do zmieniających się oczekiwań klientów. Na szkoleniu odbywają się zajęcia z zakresu:

  • budowania receptur i prawidłowego wyliczania cen sprzedaży;
  • korzystania z kalkulatorów gastronomicznych przy organizacji eventów;
  • wykorzystywania technologii w gastronomii;
  • prowadzenia magazynów z produktami;
  • przeprowadzania inwentaryzacji;
  • stosowania metod redukcji strat.

Praca na stanowisku managera gastronomii jest trudna i czasochłonna. Podnoszenie kwalifikacji poprzez szkolenia ułatwia radzenie sobie z codziennymi obowiązkami oraz trudnymi sytuacjami w lokalu.