Kurs managera gastronomii przygotowuje uczestników do prowadzenia lokalu, który przyciąga klientów i przynosi coraz większe zyski. Ponadto pomaga w przekazywaniu biznesu młodszym pokoleniom i przygotowania ich na wyzwania branży w XXI wieku. Proponowany czas trwania szkolenia to 2 dni. Dokładny program zajęć jest ustalany ze zleceniodawcą. Propozycję bloków szkoleniowych przygotowujemy po zapoznaniu się z jego potrzebami i oczekiwaniami. Dzięki temu zajęcia pozwalają na nabycie umiejętności, które ułatwią rozwiązanie problemów, z jakimi obecnie zmaga się dane przedsiębiorstwo. Uczestnicy naszych poprzednich szkoleń z zakresu zarządzania lokalami gastronomicznymi, znacznie zmniejszyli straty finansowe w obiektów, którymi zarządzają.
Przykładowe zajęcia na kursie zarządzania gastronomią
Teoretyczno-praktyczny kurs zarządzania gastronomią przybliża uczestnikom najważniejsze zasady prowadzenia lokalu i dostosowywania działalności do zmieniających się oczekiwań klientów. Na szkoleniu odbywają się zajęcia z zakresu:
- budowania receptur i prawidłowego wyliczania cen sprzedaży;
- korzystania z kalkulatorów gastronomicznych przy organizacji eventów;
- wykorzystywania technologii w gastronomii;
- prowadzenia magazynów z produktami;
- przeprowadzania inwentaryzacji;
- stosowania metod redukcji strat.
Praca na stanowisku managera gastronomii jest trudna i czasochłonna. Podnoszenie kwalifikacji poprzez szkolenia ułatwia radzenie sobie z codziennymi obowiązkami oraz trudnymi sytuacjami w lokalu.